Sollicitatietraining

'Ik wil het wel maar het lukt mij gewoon niet!'

Misschien krijg je de ene afwijzing na de andere of mag je wel op gesprek komen maar word je het elke keer nét niet. Of wellicht begin je er maar helemaal niet meer aan omdat je denkt 'dat je toch niet opvalt tussen al die anderen'. Of erger nog: je gaat aan jezelf twijfelen en met elke afwijzing groeit jouw onzekerheid en verlam je steeds meer. Wat het ook is, je bent hier en je leest dit dus je hebt waarschijnlijk ergens in het sollicitatieproces hulp nodig.

Herken je dit?

✓ Je doet heel erg lang over het schrijven van een sollicitatiebrief

✓ Soms schrijf je een brief maar durf je hem niet te versturen

✓ Je wordt afgewezen voor een baan zonder duidelijk reden

✓ In een sollicitatiegesprek kom je niet goed uit de verf

✓ Je denkt vaak dat anderen er toch beter in zijn dan jij en raakt dan ontmoedigt

Solliciteren kun je leren! Zo'n lekker flauwe oneliner maar weet je? Het is wel waar!
Ik heb honderden sollicitatiebrieven, cv's en sollicitanten voorbij zien komen.
Want ik ben meer dan 10 jaar Recruiter dus ik weet precies hoe je het aan moet pakken en wat je wel en juist niet moet doen. Geloof mij: jij bent uniek met jouw eigen set kwaliteiten. En op de juiste plek ben je echt een aanwinst! We moeten alleen zorgen dat jouw brief, cv en jijzelf ook écht uitstralen wie jij bent. En dan op zo'n manier dat je eruit springt. Dus geen standaard openingszinnen als 'Naar aanleiding van een vacature die ik zag op Monsterboard' maar echt een openingszin waarmee je iemand jouw brief in sleurt. Geen brief waarin je vertelt dat je 'geen 9-tot-5-mentaliteit' hebt en een 'echte teamplayer bent'. Maar een brief met voorbeelden en anekdotes waaruit die dingen blijken: show don't tell.

Zakt de moed je in de schoenen als je dit leest? Hoeft niet. Want dit zijn echt dingen die je prima kunt leren, beloofd!

Wat kan ik voor je doen?

Misschien ben je face-to-face ijzersterk maar heb je alleen moeite om dat op papier te krijgen zodat je eruit gepikt wordt. Of misschien haalt jouw brief het wel door die eerste ronde maar op een gesprek neemt jouw onzekerheid het over en klap je dicht.
Sollicitatietraining is voor iedereen. Of je nu zelf wilt solliciteren omdat je graag iets anders zoekt. Of omdat je móet solliciteren omdat je boventallig bent verklaard of geen werk hebt op dit moment.
Iedereen heeft kwaliteiten en er is altijd plek voor jou op de arbeidsmarkt. Ik kan jou op een paar vlakken goed helpen met solliciteren: 

De trainingen worden zowel individueel als in groepen aangeboden.
De eerste groepstrainingen starten weer op 23 januari 2024. 

Voor een individueel traject kun je een aparte afspraak maken.

Onderdelen sollicitatietraining

  • Wie ben jij en wat zoek jij
  • Opstellen van een goed Curriculum Vitae
  • Motivatiebrief   
  • Sollicitatieproces 
  • Vacatures
  • Persoonlijke presentatie:
  • Netwerken & open solliciteren
  • Social media: online presenteren & online solliciteren

Na deze module beschikt een je over een goed beeld van wie jij bent, beschik je over een  representatief cv en een sterke motivatiebrief en je weet jezelf goed te presenteren.
Weet hoe je moet solliciteren en beschik je over een uitstekend social media-profiel.